7-8 лютого у Молодіжно-навчальному центрі ім. св. Івана Боско, що у Львові, відбувся дводенний семінар для духівників освітніх закладів на тему: «Духовний супровід та розпізнання покликання», який організувала Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання. 

Від Івано-Франківської Архієпархії у семінарі взяли участь о. Михайло Яблонь, о. Юрій Павлюк, о. Дмитро Шиманський

Доповідачами були о. Петро Майба, заступник голови Комісії та Ірина Максименко, викладач Інституту релігійних наук Томи Аквінського. Гостем був о. Карло Дзнанотті СДБ з Італії (викладач Папського салезіянського університету, в минулому 10 років магістр салезіянського новіціяту). Який поділився своїм досвідом духовного супроводу та розказав про його важливість у житті дітей, молоді та й дорослих. “Щоб добре супроводжувати особу в її житті, треба найперше самому бути зрілим, вміти приймати кожну людину без упереджень та осуджень і бути щиро відданим цій справі. Ми маємо багато образів та прикладів супроводу у Святому Письмі, і найкращим прикладом для нас є сам Ісус Христос. Тому не треба боятися бути супровідником” – заохотив о. Карло. 

п. Ірина Максименко презентувала посібники, присвячені темі розпізнавання покликання та супроводу молоді, які нещодавно видала Комісія, “У пошуках життєвого покликання” та “У пошуках любові”. 

∙  В Івано-Франківську проведуть масштабну науково-практичну конференцію

Кожне людське життя, кожне покликання – це безкорисливий дар Бога, і щоб його розпізнати та реалізувати потрібно пізнати себе, свої типові риси та нахили, а також пізнати Бога. Людина створена для любові. Наше спільне і найважливіше покликання полягає в тому, щоб досягти Бога, який є Любов’ю. Однак є різні шляхи любові, завдяки яким людина може прийти до Бога. Розпізнати, до якої саме форми любові покликав кожного з нас Господь, можна через самопізнання. Воно сприяє кращому розумінню себе, допомагає людині відкрити в собі вміння любити і зрозуміти, які існують справжні причини для благословенної любові та щастя.

Протягом семінару учасники мали нагоду обдумати почуте, заглибитися в себе, самостійно опрацьовуючи запропоновані організаторами матеріали.

Повідомила п. Галина Гришко

Пасторальне планування

Квітень 2019
Пн В Ср Ч Пт Сб Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5